Welke eettafel past bij jouw interieur?

Welke eettafel past bij jouw interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De eettafel vormt een essentieel onderdeel van elke woning, en het loont dan ook de moeite om op zoek te gaan naar een model dat bij jouw interieur past. Dat is echter niet altijd een gemakkelijke opdracht, omdat het aanbod aan mogelijkheden bij een speciaalzaak tegenwoordig zo uitgebreid is.

Daarbij vind je zelfs online zoveel verschillende opties, dat je op den duur niet meer weet welke investering je moet doen. Gelukkig kan een duidelijk overzicht met enkele unieke eettafels je zeker helpen om voor jouw woonstijl de beste oplossing te vinden!

3 van de leukste en mooiste eettafels van dit moment

De eettafel is natuurlijk een functioneel meubelstuk, maar als je het juiste model kiest zal het ook bijdragen aan de look en feel van de ruimte. Hieronder wat inspiratie voor je zoektocht naar de beste eettafel:

1. Een boomstamtafel

Met een boomstamtafel haal je de natuur in huis, dat is zeker. Een dergelijke tafel bestaat uit een groot stuk gekapt en bewerkt hout, maar de natuurlijke tinten en patronen van dat hout zijn nog altijd steeds aanwezig. Het resultaat is dat je met zo’n tafel een natuurlijke, landelijke of zelfs rustieke stijl teweegbrengt in je keuken of woonkamer!

Eigenlijk horen alle houten tafels thuis in een gezellige inrichting, maar met boomstamtafels gaat het nog een stapje verder. Door het ruwe, robuuste oppervlak van zo’n tafel, de haast onbewerkte kleuren en het duurzame design past hij perfect in een rustieke of klassieke setting.

2. Een epoxy tafel

Een epoxy tafel is dan weer de beste oplossing als je op zoek bent naar een meubelstuk dat perfect past bij een experimentele inrichting, die toch ook gezelligheid en warmte uitstraalt.

Epoxy is een materiaal dat in verschillende lagen en kleuren gegoten kan worden, waardoor het tafelblad een opvallend uitstraling krijgt, met verschillende kleurschakeringen en vormen!

3. Een glazen eettafel

Als je liever de moderne kant op gaat bij de inrichting van je interieur, dan is het misschien geen slecht idee om te kiezen voor een eettafel met glazen afwerking. Zo’n tafel oogt door zijn glazen blad en bijvoorbeeld metalen poten erg strak en luxueus, waardoor hij perfect past in een gelijkaardige inrichting.

Daarbij zal een eettafel uit glas de ruimte ook een stuk groter en nieuwer doen lijken, wat nog meer bijdraagt aan de moderne look en feel van je keuken of woonkamer. Ten slotte vind je tegenwoordig heel wat verschillende vormen en formaten glazen eettafels – meer dan genoeg keuze dus!