Welke tuintafels kun je het hele jaar buiten laten staan?

Welke soort tuintafels kun je het hele jaar buiten laten staan
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In je eigen tuin heerlijk genieten van kostbare momenten met je gezin, familie of vrienden, wie is er nu niet voor te vinden? Uiteraard kan daarbij de perfecte tuinset met tuintafel niet ontbreken, je moet toch ergens de hapjes en drankjes kwijt kunnen. Maar wat met je mooie tuintafel waar je zo trots op bent na de zomer? Opbergen is niet voor iedereen evident, je moet er de plaats voor hebben en laten staan geeft je de onrust dat je tuintafel door het weer schade zal ondervinden.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden en oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat je jouw favoriet tuintafel gewoon kunt laten staan. Het geeft je bovendien ook de mogelijkheid om tijdens de enkele mooie dagen in de lente of herfst volop te genieten van je tuin.

Voor welke materialen kies je het best?

Wie geen mogelijkheid heeft om de tuintafel tijdens de wintermaanden beschut op te bergen, doet er goed aan even na te denken over het materiaal van de tuintafel. De zogenaamde all weather tuinmeubelen zijn gemaakt uit duurzame materialen en kunnen onze grillige weersomstandigheden prima doorstaan. Je kunt hierbij denken aan aluminium, kunststof of wicker vlechtwerk, zelfs hout is na het aanbrengen van een beschermlaag een prima keuze.

Hoe kun je jouw tuintafel het beste beschermen?

Heb je niet de mogelijkheid om je tuintafel binnen te zetten, dan is er nog steeds een degelijke oplossing voorhanden die een extra bescherming biedt. Een waterafstotende beschermhoes beschermt je tafel niet alleen tegen regen en wind, maar ook tegen vallende bladeren en uitwerpselen van overvliegende vogels. Met een beschermhoes kun je jouw tuintafel, ondanks het buitenstaan, altijd mooi en proper houden.

Laat het weer geen spelbreker zijn om van je tuinset te genieten

Zoals je al kon lezen, is er geen reden om niet van ieder moment in je gezellig tuin te genieten. Door je tuinmeubelen te laten staan, zul je ook sneller van een mooie dag in de tussenseizoenen genieten, alles staat immers toch al klaar. Het onvoorspelbare weer vormt niet langer een reden om je tuin leeg te halen en zo mooie momenten te missen. Het komt er alleen op aan goed na te denken over de materiaalkeuze en beschermmogelijkheden. Genieten zoveel als je kunt, daar gaat het om.