Wereldkaarten aan de muur

wereldkaart als wanddecoratie
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je ziet ze overal voorbijkomen, in woonmagazines, woonprogramma’s en je kunt ook op internet: wereldkaarten voor aan de muur.  Zowel de trendy, arty uitvoeringen als de vintage kaarten winnen nog steeds aan populariteit. Je kunt gerust spreken van een ware trend die nog lang niet is uitgeraasd. Sterker nog: er komen steeds meer varianten bij. We doken er eens even voor je in en kwamen een verrassende collectie wereldkaarten voor in huis tegen. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen te zien binnen deze trend. Je leest in deze blog wat we zoal spotten.

Zoals gezegd: het aanbod van wereldkaarten is groot en gevarieerd. Wat we onder meer  tegenkwamen waren wereldkaarten:

  • op canvas;
  • op hout (zowel op planken als op een enkel paneel);
  • op plexiglas;
  • in aluminium uitvoering;
  • met prikvlaggetjes; en natuurlijk ook de populaire
  • kraswereldkaart.

wereldkaarten

Wereldkaart aan de wand op canvas of hout

Een canvas levert altijd een mooie scherp beeld met de typische canvasstructuur die je in veel stijlen tegenkomt. Geen wonder dat deze populaire woondecoratie ook als wereldkaart heel populair is. Een houten wereldkaart geeft weer een heel eigen structuur en sfeer in je huis. Je kunt kiezen voor een afdruk op een paar planken of op een enkel paneel en natuurlijk is er veel keus in kleur en formaat.

Strak en industrieel: aluminium of plexiglas

De aluminium wereldkaart maakt een niet te stuiten opmars. Aluminium als ondergrond geeft weer een heel eigen uitstraling.  De metallic look geeft elke kleur een heel unieke en eigentijdse look. Het materiaal plexiglas levert een haarscherpe afdruk op en ademt strakke allure. Beide varianten komen goed tot hun recht in industriële interieurs, maar doen het ook geweldig op kantoor!

wereldkaart

Globetrotter, markeer je reizen!

Je hoeft natuurlijk niet per se een wereldreiziger te zijn om een wereldkaart aan de muur te hangen. Het is ook gewoon een hele leuke wanddecoratie en je kan er gemaakte reizen op afvinken of lekker gaan plannen en gewenste bestemmingen op markeren. Globetrotters kiezen voor een kraswereldkaart om gemaakte reizen open te krassen of een wereldkaart met prikvlaggetjes waar je op kunt aangeven waar je geweest bent of naar toe wilt.

Naast wereldkaarten zijn er binnen dezelfde trend ook wereldkaartbehang, om een – deel van de – de wand (je hele huis mag ook natuurlijk) en muurstickers verkrijgbaar. Ook opmerkelijk is de groeiende belangstelling voor stadskaarten en schoolkaarten. Stadskaarten van Nederlandse en Europese hoofdsteden doen het goed. En de hang naar vintage vertaalt zich in de schoolkaarten zoals die vroeger aan de wand in de klaslokalen hingen. Ook dibond – een uit drie lagen opgebouwde alu plaat – is een trend om haarscherp afbeeldingen op af te drukken.