Trends en woonkamer verlichting ideeën

woonkamer verlichting ideeën
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Lezen of ontspannen in de woonkamer, de juiste verlichting helpt ons optimaal te genieten van ruimtes waar we vaak in vertoeven. Voeg direct stijl en functie toe aan jouw woonkamer verlichting ideeen met lagen van licht. Lagen van licht worden gecreëerd om de verlichting in een kamer te laten weerkaatsen en schaduwen uit hoeken te verwijderen. In een woonkamer kan bijvoorbeeld een gepolijste metalen kroonluchter voor algeheel licht en visuele belangstelling zorgen. Wandlampen en inbouw spots leveren zachte accentverlichting en bepalen de verlichting rond de haard, spiegel of andere decoraties. Een verschuifbare vloerlamp biedt taakverlichting voor het zitgedeelte. Heel wat woonkamer verlichting ideeën vind je in het aanbod van Maison du Monde.

Vintage woonkamer verlichting ideeën

Als je gek bent op vintage en jouw vintage slaapkamer ideeën wilt blijven volgen in je woonkamer, dan is de meest klassieke verlichting en inspiratie in de woonkamer een kroonluchter. Meestal gepositioneerd in het midden van de kamer, direct boven het hoofdgedeelte, zijn kroonluchters tegelijk de belangrijkste bron van verlichting in de woonkamer. Hun sculpturale vormen vullen de leegte tussen het plafond en de woonruimte en hun fonkelende, vaak kaarsvormige lampen bieden een meerpuntsverlichting die de schaduwen verzacht en de hoogtepunten van de ruimte doen glinsteren. Door dimlichtschakelaars aan het verlichtingscircuit van de kroonluchter toe te voegen, krijg je verschillende lichtniveaus. Woonkamer verlichting ideeën vind je bij Van der Lans Antiek, tweedehands of bekijk het aanbod van antieke en moderne kroonluchters van IKEA en Elan in Antwerpen.

Vintage woonkamer verlichting ideeen

Verander het karakter van je woonkamer met inbouwspots

Sommige woonkamers hebben woonkamer verlichting ideeen nodig van een onopvallende bron. In zulke woonkamers zijn woonkamer verlichting ideeen met inbouwspots moeilijk te verslaan. Met verlichting van halogeen-, gloei- of compacte fluorescentielampen kunt u met verzonken lichtjes een gerichte, naar beneden gerichte straal precies op de plek zetten waar je het licht nodig hebt. Je kunt ook de lichtbundels overlappen voor algehele verlichting door enkel inbouwspots te gebruiken en staande lampen toe te voegen. Met dimmers en gekleurde verlichting kun je het karakter en de nadruk van de verlichting in je woonkamer veranderen.

Verlichting is een centraal aspect van het ontwerp van je huis. Je kunt de sfeer van je huis manipuleren door de keuze in verlichting die je maakt. Wat belangrijk is, is dat de verlichting de functie en gevoel van je woonkamer moet weergeven. Technologie is een reden voor het ruime verlichtingsaanbod van vandaag. Smaken en voorkeuren veranderen ook met generaties. Daarom hebben we nu in de woonkamer verlichting ideeën: vintage verlichting, Art Deco, Mid-century Modern, enzovoort. Hoewel in 2019 geen radicale veranderingen in verlichting zullen optreden, zijn er verschillende opvallende trends:

  • Zacht goud is de nieuwe populaire afwerking voor verlichtingsarmaturen
  • Retro en industriële stijlen komen terug onder de woonkamer verlichting ideeen, maar dan in meer verfijnde vormen
  • Mid-century Modern en Art Deco maken een comeback
  • Verlichtingsarmaturen komen met minder rommel en schonere lijnen