Zo maak je je badkamer compleet

Zo maak je je badkamer compleet
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ooit was een badkamer een bijzaak – vaak gesitueerd in een schuur in de achtertuin. Maar tegenwoordig, na de keuken, is de badkamer waarschijnlijk de voornaamste ruimte als je aan inruilwaarde denkt. We proberen zoveel mogelijk uit onze kostbare vrije tijd te halen, waardoor de status verhoogd is. Tegenwoordig zijn we niet meer gedreven door puur praktische behoeften, veel mensen renoveren badkamers met ontspanning en verwennerij in het achterhoofd. Laat je niet afschrikken door je gloednieuwe badkamerproject en maak gebruik van deze handige tips.

Denk na over je badkamerbehoeften

Start stilstaan bij wie de kamer gaat gebruiken, omdat dit een aanzienlijke invloed zal hebben op de inrichting waar je uiteindelijk voor gaat. Wordt het een en complete badkamer met inloopdouche voor twee? Of een familiebadkamer die een bad en veel opbergruimte voor badeendjes nodig heeft?
Een toevluchtsoord in spastijl zorgt voor een lange opsomming voorzieningen en specificaties, terwijl je in een gastenbadkamer misschien enkel een toilet en douche hoeft te plaatsen.
Vervolgens vraag je jezelf af wat voor soort badkamersfeer je hoopt te vervullen. Wil je een complete badkamer om naar toe te ontsnappen, of ben je meer een verkwikkend en energiek persoon?

Meet je ruimte op

Een schaalplan van je ruimte is een goed begin. Meet accuraat, want nauwkeurige afmetingen zijn van cruciaal belang en omvatten kenmerken die het ontwerp waarschijnlijk zullen beïnvloeden, zoals deuren en ramen.
Knip bijvoorbeeld alle vormen op schaal uit – bijvoorbeeld toilet, badkamermeubel, bad en douchewand – en blijf ze herschikken totdat je een goede indeling vindt. Zorg verder voor genoeg ruimte tussen de componenten en overweeg hoe de badkamer zal functioneren (of niet) met meer dan één gezinslid tegelijkertijd.

Kies een lay-out

Verander niet zomaar de lay-out van je badkamer. Als de indeling goed voor je werkt, bewaar hem dan. Zo bespaar je ook veel geld, aangezien het verplaatsen van water- en rioolleidingen duur kan zijn.

Het vervangen van tegels en vloeren of je badkamermuren een likje nieuwe verf geven is een handige manier om een ​​opfrisbeurt te bekomen. Als je lay-out niet helemaal uitkomt, denk dan na over de mogelijke kleine wijzigingen die je probleem oplossen. Schuifdeuren plaatsen is bijvoorbeeld een slimme truc om ruimte te winnen.

Voor het plannen van een badkamer kan je het beste deskundig advies inwinnen.