Zo maak je je badkamer landelijk

Zo maak je je badkamer landelijk
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Landelijke badkamers is de trend voor badkamers van de afgelopen jaren. Een landelijke badkamer is een badkamer waarin de natuurlijke en landelijke uitstraling centraal staat. Een landelijke badkamer is helemaal in en blijft ook nog lang erg leuk. De sfeer is namelijk warm en gezellig en daardoor kun je je fijn terugtrekken in je badkamer met landelijke sfeer. Je badkamer landelijk maken kan op allerlei manieren, van leuke badmeubels gebruiken tot neppe plantjes aan de ruimte toevoegen. Hieronder geven we je een paar tips mee om je badkamer landelijk te maken:

Kies een houten badkamermeubel 

Ten eerste is het handig om voor houten badmeubels te gaan als je een landelijke badkamer wilt hebben. Houten badkamermeubels passen perfect bij een landelijke badkamer, omdat ze de natuurlijke sfeer met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een houten kastje onder de wasbak of een houten kastje voor de handdoeken. Ook een houten plank voor op het bad of een houten rekje voor je douchespullen maakt de badkamer al landelijker. 

Breng groen naar je badkamer

Groen in je badkamer zorgt ook voor een landelijke en natuurlijke sfeer. Je kunt hierbij denken aan de groene kleur, maar ook aan groene plantjes. Een badkamer wordt vaak vochtig en dus zijn echte planten misschien niet helemaal handig, maar neppe planten staan net zo leuke en lijken soms net zo echt. Dan breng je op een leuke en makkelijke manier groen naar de badkamer. 

Een natuurlijk kleurenpalet

Gebruik een natuurlijk kleurenpalet voor in de landelijke badkamer. Daarmee maak je de badkamer helemaal af naast de groene nepplanten en de houten meubels. Denk bij natuurlijke kleuren aan wit, zwart, grijs, bruin en beige en donkere tinten zoals donkergroen. Deze kleuren zijn niet alleen landelijk en natuurlijk, maar ook rustig en maken de aankleding helemaal af in de badkamer. Kies dus altijd een natuurlijk kleurenpalet als je een landelijke badkamer wilt.